Міжнародна громадська акція «Георгіївська стрічка».

Георгіївська стрічка - двобарвна стрічка до Георгіївського хреста - знаку відмінності Військового ордена святого Георгія.
Знак Відмінності Військового ордена Святого Георгія був заснований 13 (25) лютого 1807 маніфестом імператора Олександра I, як нагорода нижніх військових чинів за «безстрашний хоробрість».Знак носився на стрічці тих же кольорів, що і орден Святого Георгія.
Стрічка з незначними змінами увійшла до радянської нагородної системи під назвою «Гвардійської стрічки», як особливого відзнаки. У період СРСР гвардійська стрічка використовувалася при оформленні колодки ордена Слави і медалі «За перемогу над Німеччиною».






24 квітня, в Києві стартувала Міжнародна громадська акція «Георгіївська стрічка».
За повідомленням Департаменту преси та інформації Міністерства оборони, в урочистій церемонії відкриття акції, яка відбулася біля арки Дружби народів, взяли участь Віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко, Міністр оборони України Михайло Єжель, Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов, керівництво Київської міської державної адміністрації та ветерани Великої Вітчизняної війни.

«З нами пам'ять проту Перемогу, про ветеранів, які її здобули. Георгіївська стрічка - символ Великої Перемоги у Великій Вітчизняній війни», - сказав В. Семиноженко.

У своїй промові Міністр оборони України Михайло Єжель підкреслив, що нинішнє покоління знає ціну видобутої в 1945 році Перемоги. «Ми знаємо, що зробили ви, дорогі ветерани, щоб знищити» коричневу чуму «і, завдяки вашого подвигу, ми з надією дивимось у майбутнє», - сказав він.

Міністр оборони також додав, що акція «Георгіївська стрічка» є символом зв'язку поколінь. «Прикріплюючи Георгіївську або Гвардійську стрічку на свій одяг, ми вшановуємо тих, хто дав нам можливість сьогодні жити», - відзначив М. Єжель.

«Георгіївська стрічка» - це громадська акція, присвячена святкуванню Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Починаючи з 2005 року, акція стала традиційною і проводиться щорічно з 24 квітня по 12 травня.

З 2008 року акція стала міжнародною і Георгіївські стрічки розповсюджуються в більш ніж 30 країнах, зокрема, Україні, Білорусі, Росії, Греції, Франції, Італії, Естонії, Латвії, Великобританії, США, Німеччині, Китаї, В'єтнамі, Бельгії тощо.

З 2005 по 2009 рік у рамках акції було роздано більше 45 мільйонів стрічок по всьому світу.

Міжнародна акція «Георгіївська стрічка» проходить під гаслами:
«Перемога діда - моя Перемога»,
«Пов'яжи, якщо пам'ятаєш!»,
«Я пам'ятаю! Я пишаюся!»,
«Ми - спадкоємці Великої Перемоги!».


9 травня 2010 року о 10.00 в Києві відбудеться військовий парад, в якому  візьмуть участь більше 2,5 тисяч військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України.

Немає коментарів:

Дописати коментар


Интернет реклама УБС

Прихильники