Організація вивчення, добору та підготовки особового складу варт.

Робота щодо допуску молодого поповнення до несення вартової служби проводиться двічі на рік після закінчення його підготовки, проведення спеціальних занять з вивчення вимог військових статутів Збройних Сил України, табелів постів, інструкцій варт, ознайомлення з розташуванням та особливостями охорони постів та об'єктів, що охороняються. Ця робота здійснюється спеціально призначеними комісіями на чолі із заступниками командирів з'єднань, військових частин, начальників військово-навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів із залученням командирів підрозділів, медичних працівників, офіцерів органів виховної роботи, служби озброєння та військових юристів. У ці ж терміни здійснюється переатестація військовослужбовців строкової служби та служби за контрактом, які залучаються до несення служби у вартах.

Призначені комісії повинні: всебічно вивчити ділові, моральні та психологічні якості, фізичний та сімейний стан кожного військовослужбовця; провести поглиблене медичне обстеження особового складу; перевірити засвоєння ним вимог військових статутів Збройних Сил України, особливих обов'язків згідно з табелем постів та інструкцій варти, положень законів України про відповідальність за порушення правил несення вартової служби, викрадання зброї, боєприпасів і військового майна та перевірити знання матеріальної частини штатної зброї, результати виконання практичних стрільб, здачі заліків з фізичної підготовки.
За результатами роботи комісії складається акт, який подається на затвердження командирові військової частини.

1 коментар:

  1. Скажіть будьласка, а охорона Орлан http://www.orlan.kiev.ua/ входить до вашої комісії? Та чи прописано це чітко в виконавчих актах Верховної Ради. Дуже хотілося б у Вас дізнатися правду!

    ВідповістиВидалити


Интернет реклама УБС

Прихильники