Особливості участі військовослужбовців у виборчому процесі.

Закон України “Про вибори народних депутатів України” та особливості участі військовослужбовців у виборчому процесі. Одним з головних чинників, який буде впливати найближчі місяці на суспільно-політичну ситуацію в країні є, безумовно, вибори до Верховної Ради України.

Відповідно до Закону України від 17.11.2011 № 4061-VI “Про вибори народних депутатів України” (далі - Закон) виборчий процес розпочався з 30 липня 2012 року. Закон достатньо чітко визначає, як діяти суб’єктам політичного життя протягом 90 днів до дня виборів.

У Збройних Силах України проводиться відповідна робота щодо забезпечення дотримання конституційних прав і свобод військовослужбовців, недопущення порушень чинного законодавства під час підготовки та проведення виборів народних депутатів України.

Міністром оборони України у цьому контексті видано наказ “Про організаційні заходи під час підготовки та проведення виборів народних депутатів України”, який спрямований на забезпечення дотримання конституційних прав і свобод особового складу Збройних Сил України під час підготовки та проведення чергових виборів народних депутатів України, створення належних умов для забезпечення свідомого волевиявлення під час голосування.

Наказом визначено основні завдання командирів (начальників) органів військового управління, військових частин, військових навчальних закладів, установ і організацій Міністерства оборони України та Збройних Сил України щодо забезпечення дотримання вимог Конституції України, Законів України під час підготовки та проведення чергових виборів народних депутатів України.

Немає коментарів:

Дописати коментар


Интернет реклама УБС

Прихильники