Перспектива 2012.

Перспектива-2012” – пріоритет бойового вишколу особового складу та підготовки військ (сил)”. У Збройних Силах України розпочинається комплекс дослідницьких експериментальних командно-штабних навчань з органами військового управління та військами “Перспектива-2012”.

18 вересня 2012 року у Збройних Силах України відповідно до Плану бойової підготовки на 2012-й навчальний рік розпочався комплекс дослідницьких експериментальних командно-штабних навчань з органами військового управління та військами (силами) “Перспектива – 2012”.

Навчання проводяться з удосконалення управління військами (силами), бойового вишколу особового складу, вдосконалення практичних дій військ (сил) та відпрацювання питань взаємодії між органами державної влади та силовими структурами.

До навчань планується залучити всі військові частини Збройних Сил України у пунктах постійної дислокації з проведенням навчань і занять за відповідною тематикою командувачів видів Збройних Сил України та начальників структурних підрозділів Генерального штабу ЗС України, у підпорядкуванні яких знаходяться військові частини.

Крім того, “Перспектива – 2012” передбачає проведення тактичних (льотно-тактичних, тактико-спеціальних) навчань з визначеними військовими частинами та підрозділами Збройних Сил України.

Навчання є своєрідним підсумковим іспитом для Збройних Сил України, де залучаються військові частини і підрозділи усіх видів, родів військ та спеціальних військ Збройних Сил України.

Комплекс дослідницьких експериментальних командно-штабних навчань “Перспектива – 2012” покликаний забезпечити підготовку Збройних Сил до виконання оперативних і бойових завдань, її міжвидовий та комплексний характер, підвищити рівень відповідальності командирів та зменшити тривалість періоду підготовки до виконання завдань.

На першому етапі навчань (21 – 25 вересня) буде проведена підготовка та ведення стабілізаційної операції.

У ході другого етапу навчань (з 26 по 28 вересня) планується дослідити ефективність управління протиповітряною обороною держави та управління протиповітряною обороною в ході ведення операцій.

Третій етап (з 1 по 4 жовтня) передбачає дослідження процесів бойовими діями на тактичному рівні, які носять міжвидовий характер.

Всього на полігонах Сухопутних військ, Повітряних Сил та Військово-Морських Сил Збройних Сил України сплановано провести 6 батальйонних і 3 ротних тактичних навчання, 1 льотне та 2 тактичних навчання з підрозділами протиповітряної оборони Сухопутних військ та зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України, а також 3 тактико-спеціальних навчання з частинами забезпечення.

Сценарій проведення навчання також передбачає проведення льотно-методичного збору винищувальної авіації з відпрацюванням льотно-тактичних вправ на бойове застосування авіації.

Загалом в активній фазі комплексу дослідницьких експериментальних командно-штабних навчань “Перспектива – 2012” візьмуть участь понад 4,5 тисячі військовослужбовців та більше 1000 одиниць різноманітних зразків озброєння та військової техніки.

Інформаційно-довідковний матеріал для проведення Дня інформування/

Немає коментарів:

Дописати коментар


Интернет реклама УБС

Прихильники