Допуск військовослужбовців до несення вартової служби - 2.

У період звільнення у запас військовослужбовців строкової служби за умови недостатньої кількості особового складу військової частини та неможливості організації несення вартової служби трьома змінами варт має бути не менше двох складів варт. Організується їх належна підготовка. Вносяться відповідні зміни до розпорядку дня, де передбачається додатковий час на відпочинок особового складу, який залучається до несення служби у вартах.


Не менше двох разів на рік з усіма військовослужбовцями, які призначаються начальниками варт, проводяться планові практичні заняття, приймаються заліки зі знання обов'язків. Їхнє медичне обстеження проводиться не рідше двох разів у рік.

Молоді офіцери і прапорщики (мічмани) та ті, які переведені з інших військових частин, призначаються начальниками варт тільки після їх адаптації у військовому колективі, проведення з ними спеціальних занять з вивчення вимог військових статутів Збройних Сил України, інструкції начальника варти, табелю постів та особливостей охорони постів і об'єктів, що охороняються. Призначення їх помічниками начальника варти з метою стажування не допускається.

Практичні стрільби зі штатної зброї організовуються і проводяться:
з військовослужбовцями усіх категорій, які залучаються до несення вартової служби, - не менш як один раз у місяць;
зі стрільцями воєнізованої охорони - не менш як два рази у півріччя у години занять згідно з програмою підготовки особового складу воєнізованої охорони.

Наказами начальників гарнізонів визначаються місця та час виконання практичних стрільб підрозділами воєнізованої охорони з’єднань, військових частин, закладів, установ, організацій та підприємств Міністерства оборони України, що дислокуються у гарнізоні.

Немає коментарів:

Дописати коментар


Интернет реклама УБС

Прихильники