Курс на євростандарти для України с незмінним

Курс на євростандарти для України с незмінним - Президент України - Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України.

Президент України Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Янукович наголошує, що Україна продовжуватиме курс на євроінтеграцію.

За його словами, Україна визначилася щодо підписання Угоди з "Європейським Союзом. Водночас, підкреслив Глава держави, все, що стосується умов, є принциповим питанням і все повинно відбуватися в інтересах українського народу;

"Щоб країна була конкурентоспроможною. Як тільки України вийде на той рівень, який є комфортним, і коли він буде відповідати нашим інтересам, коли ми домовимось на нормальних умовах, тоді будемо вести розмову про підписання", - підкреслив Президент.

У зв'язку з цим Віктор Янукович наголосив, що для переходу української економіки на європейські стандарти необхідно не менше 20 мільярдів (євро) на рік, а в цілому до 2017 року приблизно 160 мільярдів (євро).

"Підписання угоди - це не вступ України в Європейський Союз, і Україна не буде долучена до європейських фондів. Нас там не буде", - зауважив Глава держави.

"Будь-які переговори, які ми вели, були спрямовані на те, щоб підійти в хорошій формі. Тобто, Україна, перш за все, повинна мати достатній економічний ресурс для імплементації цієї угоди", - наголосив Віктор Янукович.

За його словами найскладніше на цьому шляху були, є і завжди будуть економічні проблеми. Сьогодні підписання угоди незрівнянно з тими економічними, соціальними втратами які можуть бути.

"Але я був би нечесним і несправедливим, якби не подбав про найбільш знедолених і незахищених, на яких може лягти основний тягар перехідного періоду. Я був би, м'яко кажучи, неправий, якби не зробив усього, що треба зробити, щоб люди не втрачали робочі місця, щоб вони отримували заробітні плати і пенсії, стипендії"", - підкреслив Президент України - Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Янукович.

В України є план врегулювання протиріч, які виникли в ході переговорів щодо підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 27 листопада 2013 року.

Глава Уряду зазначив, що три роки Президент і Уряд змушені були вести переговори як з Європейським Союзом, так і з Росією, занепокоєною наслідками зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом для власної економіки.

"Ми принципово вирішили, що рівноправна участь у найбільшому за обсягом і одному з найбільш технологічних ринків світу - Європейському - це реальний шанс структурної перебудови та модернізації економіки України. Водночас ми переконували, що така участь не створює загрозу Росії, навпаки, відкриває нові можливості співпраці, - зазначив Микола Азаров. - Ці переговори з кожним з партнерів окремо не привели до врегулювання протиріч".

Місяць тому в Мінську глави держав Митного союзу прийняли заяву про те, що негайно після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом для України фактично буде скасовано режим вільної торгівлі з країнами Митного союзу. Це означає, що негайно втратять роботу близько 400 тисяч українських робітників, а далі навіть важко порахувати, скільки ще. Закриються найбільші українські підприємства, різко згорнеться малий і середній бізнес, а доходи бюджету не забезпечать виконання соціальних зобов'язань держави.

За словами Глави Уряду, проти такого сценарію рішуче виступили промисловці і підприємці, профспілки, які однозначно донесли свою позицію до Президента і Уряду, і Уряд не міг закривати на це очі.

"Європейський Союз не дав практичної відповіді на наші неодноразові - звернення щодо-пошуку компенсаторів втрат України від-закриття ринків Митного союзу. Ми не отримали жодного підтвердження щодо підтримки з боку європейських і світових фінансових Інститутів", - зазначив Микола Азаров.

За його словами, буквально напередодні підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом Міжнародний валютний фонд висунув Україні абсолютно неприйнятні умови надання кредиту.

Прем'єр-міністр наголосив, що Уряд України не може погодитись на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги вдвічі і водночас на заморожування заробітних плат, пенсій, стипендій і всіх соціальних допомог, не може піти на різке скорочення доходів бюджету - а отже, на звільнення лікарів, вчителів, викладачів вузів, зменшення бюджетних місць для студентів тощо.

Також Уряд не погоджується з перспективами девальвації національної валюти - це призведе до різкого подорожчання імпортних товарів, в першу чергу, ліків, також не може відмовитись від підтримки сільськогосподарських товаровиробників, що приведе до подорожчання продуктів харчування.

Виконання названих вимог МВФ однозначно призвело б до соціального колапсу і дискредитації курсу європейської інтеграції України в очах українців.

"Стало очевидно, що в умовах, які склалися, переговори щодо врегулювання гострих проблем, з якими зіткнулась Україна, треба продовжити, - наголосив Микола Азаров. - Ми повинні виробити умови, за яких наша економіка уникне катастрофічних втрат, а люди - краху європейських сподівань і обвапьного погіршення рівня життя. У нас є план врегулювання протиріч. Вони виникли, як видно, в трикутнику інтересів України, Європейського Союзу і Росії. Тому логічно і успішно їх можна вирішувати у тристоронньому форматі. Хто закриває на це очі, той насправді гальмує процес підписання Угоди про асоціацію".

Микола Азаров наголосив, що "наша позиція заснована на Інтересах України", Саме з таким посланням нашим партнерам Президент України візьме участь у вільнюському саміті «Східного партнерства».

"Хочу підкреслити, що мета тристоронніх переговорів: зняти протиріччя і підписати Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським Союзом на кращих для України умовах, не втрачаючи ринків ні Росії, ні ЄС", - наголосив Микола Азаров.

Прем'єр-міністр зазначив, що для цього необхідно відновити нормальний торгово-економічний режим з Росією та домовитись про конкретну, на ринкових принципах, допомогу, яку більш сильна економіка Європейського Союзу може надати економіці України у перехідний період.

Немає коментарів:

Дописати коментар


Интернет реклама УБС

Прихильники