Виплата одноразової допомоги при укладанні контрактів строком на 6 місяців

Роз'яснення Директора Департаменту фінансів МО України генерала-лейтенанта І.Ю.МАРКА відносно виплати одноразової допомоги при укладанні контрактів строком на 6 місяців 

У зв’язку з запитами, що надходять із військ стосовно порядку виплати військовослужбовцям, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, у раз їх прийняття на військову службу за контрактом одноразової грошової допомоги (далі допомога) роз’яснюється таке. 

1. Законом України «Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу» від 06 жовтня 2015 року № 711-VIII визначено, що військовослужбовці військової служби за призовом під час мобілізації на особливий період, які під час особливого періоду вислужили не менше 11 місяців можуть укладати контракти на проходження військової служби зі строком на шість місяців. Після закінчення першого контракту військовослужбовцями можуть укладатися нові контракти строком також на шість місяців. Цей Закон України набрав чинності з 25 жовтня 2015 року.

2. Відповідно до підпункту 10 пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2007 року № 1294 «Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» військовослужбовцям, зазначеним у пункті 1, виплачується допомога в таких розмірах: - особам рядового складу – вісім мінімальних заробітних плат; - особам сержантського і старшинського складу – дев'ять мінімальних заробітних плат; - особам офіцерського складу – десять мінімальних заробітних плат; У разі укладення цими військовослужбовцями наступних контрактів допомога вдруге не виплачується. 

 3. Виплата допомоги здійснюється на підставі наказу командира військової частини після укладання військовослужбовцем контракту.

Немає коментарів:

Дописати коментар


Интернет реклама УБС

Прихильники