Недопущення втягування військовослужбовців у розв'язання політичних, комерційних та приватних конфліктів

Недопущення втягування військовослужбовців Збройних Сил України у розв'язання політичних, комерційних та приватних конфліктів

Останнім часом різноманітні громадські та волонтерські організації активно намагаються долучити Збройні Сили України, як окремих військовослужбовців так і цілі підрозділи, до лобіювання своїх політичних, комерційних та приватних інтересів.

 Зазначене робиться під різними популістськими гаслами на кшталт “Армія з народом” та об’єднується однією метою – створити картинку в ЗМІ і сформувати у свідомості людей уявлення, що нібито в Україні панує хаос і військовослужбовці Збройних Сил України активно долучені до цього процесу.



Усвідомлюючи небезпечність втягування військовослужбовців Збройних Сил України у розв'язання політичних, комерційних та приватних конфліктів хочеться наголосити, що сьогодні наша країна, як ніколи, потребує внутрішньої стабільності. Будь-яке розгойдування та дестабілізація ситуації послаблює можливості України адекватно протистояти агресору.

У свою чергу, у непростий для країни час, Збройні Сили України несуть основний тягар відбиття збройної агресії і за це користуються найвищою повагою та шаною у суспільстві. Навіть в умовах особливого періоду керівництво держави непохитно тримає курс на постійне підвищення соціальних стандартів проходження військової служби.

Разом з тим, специфіка діяльності військовослужбовця має свої особливості під час реалізації прав та свобод, як громадянина України.

Законодавством України передбачено певне обмеження політичної діяльність військовослужбовців, що відповідає міжнародно-правовим актам і світовому досвіду. Тим самим люди у “погонах”, виводяться з-під впливу різних комерційно-політичних структур , стають політично нейтральними і виступають гарантами стабільності конституційного і державного ладу, суверенітету і територіальної цілісності України.

Відповідно до ст. 17 Закону України “Про Збройні Сили України” від 06 грудня 1991 року № 1934-XII військовослужбовці зупиняють членство у політичних партіях та професійних спілках на період військової служби. Вони можуть бути членами громадських організацій, статутні положення яких не суперечать засадам діяльності Збройних Сил України і можуть брати участь в їх роботі у вільний від обов’язків військової служби час, коли вони вважаються такими, що не виконують обов’язків військової служби.

Тому будь-які звернення політиків, активістів громадських організацій до військовослужбовців із відповідними політичними закликами щодо відстоювання їх комерційно-політичних інтересів є неприпустимими. Усе це стає благодатним підґрунтям для російських політтехнологів з метою оприлюднення викривленої інформації щодо ситуації в Збройних Силах України. 

Методичний матеріал для проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи в системі цільового інформування щодо недопущення втягування військовослужбовців Збройних Сил України у розв'язання політичних, комерційних та приватних конфліктів

Немає коментарів:

Дописати коментар


Интернет реклама УБС

Прихильники