До Міжнародного Дня миротворців ООН.

Тези промови 
 начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України з нагоди Міжнародного Дня миротворців ООН

Шановний Михайле Броніславовичу!
Шановні представники дипломатичних представництв!
Товариші генерали та офіцери!
Дорогі учасники миротворчих операцій!


Приєднуюсь до побажань і оцінки Міністра оборони України щодо неоціненного вкладу громадян України і України як держави контрибутора миру і стабільності в глобальному вимірі миротворчої діяльності ООН.

Вітаю присутніх цього урочистого зібрання, вітаю військовий дипломатичний корпус з Міжнародним Днем миротворців Організації Об’єднаних Націй.

Передаю вітання кожному офіцеру і солдату, хто виконував і виконує почесну і небезпечну місію миротворця.


Відповідно до рішень Президента України Віктора Януковича – наша держава була і залишиться контрибутором миру і стабільності в глобальному вимірі, а Збройні Сили України і надалі братимуть активну участь у миротворчій діяльності ООН.

Довідково:
Сьогодні 476 військовослужбовців Збройних Сил України гідно представляють нашу державу в 11 міжнародних миротворчих операціях ООН, НАТО та ЄС у 8 країнах світу.

Участь військових контингентів Збройних Сил України та персоналу наших військ у міжнародних акціях протягом майже двох десятиріч сприяє забезпеченню міжнародної стабільності та безпеки і створює сприятливі умови для формування позитивного іміджу нашої держави у світовому суспільстві.

Починаючи з 1992 року, Збройні Сили України постійно роблять якісний внесок у миротворчу діяльність Організації Об’єднаних Націй.

У найскладніших обставинах миротворчих дій у Європі, на Близькому і Середньому Сході та на Африканському континенті наші військовослужбовці проявляли і проявляють найвищі взірці професійної майстерності, запобігають силовим конфліктам, допомагають відновити соціальну інфраструктуру.

Офіцери і солдати Збройних Сил України робили і роблять свою справу чесно та фахово під час запобігання збройним протистоянням, захисту цивільного населення та виконання специфічних заходів ООН з підтримання міжнародного миру.

Українські воїни-миротворці високо тримають честь державного Прапора України та Збройних Сил.

Довідково:
За 19 років миротворчої діяльності 37 тисяч військовослужбовців Збройні Сили України брали участь у 16 миротворчих місіях ООН. 49 воїнів Збройних Сил України загинуло і понад 100 зазнали поранень.

Зустрічаючись з нашими партнерами в Європейських країнах, Росії – особисто переконався, що особовий склад Збройних Сил України виконує миротворчі завдання відповідально.

Вони зуміли викликати до себе глибоку повагу та високу оцінку ветеранів світового миротворчого руху.

За їх участю в міжнародних миротворчих операціях Україна впевнено набуває іміджу стабільної європейської держави.

Щиро дякую ветеранам миротворчого руху, кожному воїну-миротворцю Збройних Сил України за високий професіоналізм та відданість справі забезпечення на Землі міцного міжнародного миру та стабільних дружніх взаємовідносин між державами.

Бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, щастя та нових звершень у справі служіння інтересам Людини, Народу й Вітчизни!

Немає коментарів:

Дописати коментар


Интернет реклама УБС

Прихильники