Звернення НГШ - головнокомандувача ЗС України

Звернення начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України до особового складу Збройних Сил України.

Товариші генерали та адмірали! Товариші офіцери, прапорщики, мічмани, сержанти та старшини! Товариші солдати та матроси! Збройні Сили України з честю і достоїнством завершують 2011 навчальний рік!

Військовослужбовці Збройних Сил України підтвердили свою рішучість і велике бажання щодо ефективного виконання визначених Президентом України завдань зміцнення обороноздатності держави.

Виконуючи навчально-бойові завдання особовий склад Збройних Сил України продемонстрував найвищий рівень професіоналізму, патріотизм і національну гідність.


Я як начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України сьогодні можу стверджувати – Збройні Сили України відповідають сучасним викликам і готові в будь-який час виконати свій конституційний обов’язок!

Ми провели безпрецедентну за масштабами та складністю евакуацію співвітчизників та іноземних громадян із зони бойових дій в Лівії, спільну українсько-датську операцію «Північний сокіл» на острові Гренландія, успішно виконували завдання під час багатонаціональних навчань і миротворчих місіях ООН в Ліберії, Косово, Судані, Демократичній Республіці Конго та Кот-д’Івуарі.

Міністерством оборони України і Генеральним штабом завершується розроблення Концепції подальшого реформування та розвитку Збройних Сил України і Державної комплексної програми реформування та розвитку Збройних Сил України на 2012 – 2017 роки. Вживаються заходи щодо модернізації та закупівлі новітніх зразків озброєння і військової техніки. Вагомим підсумком року стало проведення під моїм особистим керівництвом комплексу широкомасштабного дослідницького командно-штабного навчання «Адекватне реагування 2011».

Під час навчань апробовано новітні підходи до вдосконалення системи управління військами, їхню перспективну структуру, перевірено сучасний стан бойового вишколу військовослужбовців та спроможність командирів керувати військами в умовах сучасного бою.

Нам вдалося долучити до питань розбудови Збройних Сил не тільки офіцерський склад, але й батальйони, полки, бригади, які беруть участь у виконанні бойових і навчально-бойових завдань.

Ми підтвердили, що на сьогодні для кожного військовослужбовця слова «Честь, Відповідальність, Професіоналізм» є не просто словами, а стали сенсом життя й гордістю за свою професію.

Підсумки навчань – важливе підґрунтя для визначення пріоритетних напрямів побудови майбутнього національного війська європейського зразка, оптимального за чисельністю, мобільного та боєздатного і для мене, як начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України це головний результат!

Я пишаюся кожним із вас!

Шаную вашу відданість військовому обов’язку, особистий патріотизм та здатність за непростих умов демонструвати найвищий рівень професіоналізму!

Рішеннями Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України принципово змінено ресурсне забезпечення Збройних Сил України та посилено соціальний захист військовослужбовців. І ми це повною мірою усвідомлюємо!

Так, проектом Державного бюджету на 2012 рік для підготовки Збройних Сил України передбачено виділення 748 мільйонів гривень із яких 327,5 мільйона – безпосередньо на підготовку військ, що на 63 відсотки більше порівняно з нинішнім роком.

Утричі планується збільшити видатки на Комплексну програму забезпечення військовослужбовців житлом, розвиток озброєння і військової техніки, удвічі – на речове забезпечення та забезпечення пально-мастильними матеріалами.

Готується проект урядового рішення, який дозволить підвищити посадові оклади всіх категорій військовослужбовців на 55 відсотків, що у середньому збільшить грошове забезпечення кожного на 25 відсотків.

Виділений в умовах кризи ресурс накладає на кожного з нас надзвичайно високу юридичну, дисциплінарну, моральну і суспільну відповідальність за його державницьке використання.

Збройні Сили України відкриті перед суспільством у своїх здобутках і проблемах.

Виконання вимог Президента України Віктора Федоровича Януковича щодо подолання корупції в державі – це першочергове завдання командира і начальника, кожного керівника військового колективу.

Сьогодні керівництво Збройних Сил України непримиримо ставиться до ганебних явищ у армійському середовищі та докладає значних зусиль до їх викорінення. Дає позитивні результати робота командирів, органів військового управління щодо запобігання злочинам, пов’язаним із хабарництвом.

Корупція і хабарництво руйнують морально-правові засади військових колективів, нівелюють досягнення військ і принижують кожного військовослужбовця.

Своїми протиправними вчинками «негідники у пагонах» дискредитують морально-етичні основи Кодексу честі офіцера та саму сутність військової служби, стають безпосередньою загрозою конституційним правам і свободам особового складу Збройних Сил України.

У власному бажанні до збагачення вони продають неправдиву інформацію псевдожурналістам, які видають її за власні розслідування, огульно очорняють Збройні Сили в очах суспільства, принижують самовідданий ратний труд нинішніх захисників Батьківщини та ветеранів військової служби.

Викорінення таких ганебних явищ у Збройних Силах України – це моя категорична вимога.

Однак навіть цих заходів замало. Переконаний у тому, що «тіньові» корупційні послуги та схеми «ділків у пагонах» ми зможемо подолати лише за умови, якщо на боротьбу підніметься весь особовий склад Збройних Сил України, від солдата до генерала.

Подолання корупції, хабарництва та службового шахрайства – це також важливий додатковий ресурс зміцнення морально-психологічного стану особового складу військових колективів. Саме тому я звертаюся до особового складу Збройних Сил України: ми всі повинні сказати «Досить» корупціонерам і хабарникам, де б вони не служили і якою б владою не володіли.

Ми повинні зміцнити довіру суспільства до Збройних Сил України, відродити у військовослужбовців поняття «державний інтерес» та уже майже атрофоване поняття сорому за недостойні та аморальні вчинки, запровадити прозорість у роботі військових комісаріатів та громадський контроль за діяльністю їх посадових осіб.

Сучасне покоління захисників Вітчизни прагне до справжнього професійного зростання та хоче жити по-новому!

І так буде! У цьому я переконаний і впевнений!

Цього вимагають від кожного із нас честь, обов’язок та інтереси Батьківщини!

Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Г.М.ПЕДЧЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар


Интернет реклама УБС

Прихильники