Основні поняття безпеки особового складу

Методичний матеріал з гуманітарної підготовки за темою: “Основні поняття безпеки особового складу Збройних Сил України під час виконання завдань військової служби”
План заняття. Вступ.
Вступ. Складність та багатогранність військової служби потребує від кожного військовослужбовця твердих знань і точного виконання мір безпеки у ході бойових навчань та при виконанні інших службових завдань.

Ризик для життя військовослужбовців може бути викликаний різними обставинами: помилками особового складу; недоліками при проектуванні та будівництві зброї, технічних засобів, споруд і конструкцій; впливом несприятливих зовнішніх чинників; відмовами систем і пристроїв об'єкта військової техніки та інше.
Безпека особового складу військовослужбовців залежить не тільки від ступеню надійності озброєння та військової техніки, але й від рівня кваліфікації людей та організації служби. За оцінками фахівців причинами 80% усіх аварій є помилкові дії особового складу.
Відповідальність за стан охорони праці і зобов’язання організовувати безпечну роботу підлеглих законодавством України, статутами Збройних Сил України покладена на командирів (начальників) усіх рівнів. Вони повинні організувати вивчення і ефективне застосування особовим складом на практиці: законодавчих і правових актів, що регламентують безпечні умови життєдіяльності; обов’язків посадових осіб в частині їх реалізації. Розробити методи прогнозування, виявлення та ідентифікації шкідливих факторів, які можуть виникнути в процесі експлуатації озброєння та військової техніки, бойової підготовки, проведення навчань. Організовувати та забезпечувати проведення практичних занять з демонстрацією факторів ризику та їх уникнення.
Належна військова дисципліна особового складу, як відомо, є однією з найважливіших складових бойового потенціалу Збройних Сил України. Саме вона придає військовим колективам організованість та мобільність, забезпечує постійну готовність до негайних та рішучих дій. Одним з пріоритетних напрямків роботи щодо зміцнення військової дисципліни є забезпечення безпечних умов життєдіяльності, збереження здоров’я та життя військовослужбовців.
Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України, Міністр оборони України, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України вимагають від військовослужбовців докладати максимум зусиль щодо запобігання загибелі людей, поранення та каліцтва під час проходження військової служби.

2 коментарі:

  1. Solomyja18:18

    Безопасность личного состава очень актуальная тема и в армии. и на производстве. Каждый день тысячи рабочих и служащих получают травмы различных степеней, но увы статистика располагает только официальными данными, а реальные в сотни раз отличаются от официальных. Пора менять что-то в этой стране. Палочная система - это враг общества и демократии.

    ВідповістиВидалити
  2. согласен с Вами - пора менять в армии, и в государстве и принципы, и многих руководителей...

    ВідповістиВидалити


Интернет реклама УБС

Прихильники