Етапи реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року

У 2010 р. Президент України - Верховний Головнокомандувач Віктор Федорович Янукович визначив основні напрямки нинішньої військової реформи. Президент поставив чітке завдання - до 2017 р. трансформувати Збройні Сили в оптимальну за чисельністю, добре оснащену, якісно підготовлену і укомплектовану професійними військовослужбовцями армію.


Напрямки реформування визначено у Державній комплексній програмі реформування та розвитку Збройних Сил України до 2017 року. Фінансовий ресурс для проведення реформи вже визначено визначений у розмірі 131,7 млрд. грн. Сьогодні ми продовжуємо її активну практичну реалізацію.

Мета реформи:
створення боєздатних, мобільних, якісно підготовлених, всебічно забезпечених, професійних Збройних Сил, здатних швидко реагувати на реальні і потенційні загрози національній безпеці у воєнній сфері, ефективно стримати та гарантовано ліквідувати (локалізувати, нейтралізувати) збройний конфлікт на ранній стадії його виникнення, не допускаючи переростання в масштабну агресію, та спроможних брати активну участь у міжнародних заходах з підтримання миру і безпеки.

Реалізація заходів реформування - у два етапи.

На першому етапі планується здійснити основні заходи з реформування Збройних Сил, зокрема
оптимізацію їх складу та чисельності,
завершення формування перспективного складу Збройних Сил,
звільнення Збройних Сил від виконання невластивих функцій та вивільнення надлишкового військового майна,
укомплектування військових частин,
підвищення рівня державних соціальних гарантій військовослужбовців та забезпечення соціального захисту осіб, які звільняються з військової служби у зв’язку з реформуванням.

На другому етапі планується
забезпечити здатність військ (сил) до своєчасного реагування на загрозу прикордонного збройного конфлікту,
нарощування оперативних можливостей в особливий період для відсічі збройної агресії,
перехід до комплектування Збройних Сил виключно військовослужбовцями за контрактом,
приведення показників підготовки, технічного оснащення, всебічного забезпечення і рівня грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил до показників збройних сил провідних європейських держав.

Немає коментарів:

Дописати коментар


Интернет реклама УБС

Прихильники